Hizmetlerimiz

Kalite ve Memnuniyet Öncelikli

Yardımcı Olabileceğimiz Bir Projeniz Var Mı?

Teklif Al

Çelik Konstrüksiyon Sanayi Yapıları

Çelik konstrüksiyon yapı sistemleri doğal afetlerde can ve mal kaybını azaltarak güvence sağlar. çelik yapıların avantajları oldukça fazladır. Geniş açıklıkların kolaylıkla geçilebilmesi, maliyeti düşürmesi ve yapının dayanıklılığını arttırması en önemli özelliklerindendir. bunun dışında hızlı imalatı, demonte edilme ve taşınabilirlilik özelliği ile oldukça avantaj sağlamaktadır. Projenin ihtiyacına göre hafif ya da ağır çelik tercih edilir. Sanayi tipi inşaatlarda genelde ağır çelik tercih edilir bu sayede taşıma kuvveti sanayi ihtiyaçlarına uygun olur. Çelik üretimi kontrol altında yapıldığı için güvenlik katsayısı yüksektir. Çelik malzeme elastisitesi, ahşaptan ortalama 20, betondan ortalama 10 kat daha büyüktür. Yüksek mukavemeti nedeniyle malzeme gideri az olmaktadır. Malzemenin azlığına paralel olarak yapı ağırlığı düşmekte ve nihayetinde yapıya daha düşük bir kesme kuvveti etkimektedir. Yani daha düşük bir deprem yükü anlamına gelmektedir. Ayrıca esnekliğin yüksek olması nedeniyle eğilme dayanıklılığının gerektiği yerlerde de uygun sonuçlar almak mümkündür. Ayrıca çelik yapının topraklama özelliği sayesinde yıldırım riski taşımaz.  Doğal ortamlarda var olan manyetik alan etkisini azaltmayarak uzun yıllar vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Yüksek ısı ve ses yalıtımı sayesinde sıcak, soğuk ve ses gibi dış etkilerden etkilenmememize yardımcı olur.

Çelik Konstrüksiyon Depo ve Hangar Binaları

Hafif çelik sistemden kaynaksız sistem teknolojisi ile üretilen çelik depolar, müşterilerin ihtiyacına uygun olarak yüksekliği 4 m’den 10 m’ye kadar üretilebilmektedir. Bu tarz yapıların içerisinde gerektiğinde asma vinç ya da hareketli vinç kurulumu ile yapılabilmektedir. Bu tarz depolar yurt içinde de yurt dışında çok farklı özellik ve ölçülerde kurularak müşterilerin hizmetine sunulmuştur. Bu seçenekler arasında duvarların ve çatının izolasyonlu olması ve bu izolasyon çeşidinin de binanın kurulacağı bölgeye göre belirlenmesi bulunmaktadır. Bu sayede depo içerisinde muhafaza edilecek ürünleri sağlıklı bir şekilde korunması sağlanmaktadır. Her türlü iklim şartına uygun olarak üretilebilmektedir.

 Çelik depo binalarının üretiminde kullanılan sacların galvaniz ve kaynaksız sistem teknolojisi ile üretiliyor olması binanın ömrünü uzatmakta, ayrıca defalarca sökülüp takılabilmesine imkan sağlamaktadır.

 Çelik hangar binaları, çelik depolarda olduğu gibi hafif çelik sistem kullanılarak 22 m’ye kadar tek açıklıkta, kolonsuz olarak üretilebilmektedir. Bu sayede müşterilerimizin ihtiyaçlarını daha az maliyetle ve daha kaliteli şekilde çözüm bulabilmektedirler.

 Çelik depolarda olduğu gibi, çelik hangar binalarında da ihtiyaca uygun olarak vinç kullanabilme imkânı mevcuttur. Yine ihtiyaca uygun olarak gerektiğinde izolasyonlu sandviç panelden imal duvarlar ve çatı kaplamaları, ya da gerek olmadığında yalnızca hadveli galvaniz sac ile kaplanabilmektedir. Çelik hangar binalarında kullanılan duvar ve çatı aşıkları, çatı makasları ve duvar kolonları tamamen özel bilgisayar programları yoluyla çizilmekte ve bilgisayar destekli makine hatlarına yüklenmektedir. Bu sayede üretimde hata sıkıntısının önüne geçilmekte ve şantiyede kolay bir montaj süreci yaşanmasına imkân sağlanmaktadır.

Çelik Proje Çizimi

Jeolojik ve topografik yapısı nedeniyle Yüksek Hasar oluşturan depremlerin sık yaşandığı ülkemizde depreme dayanıklı yapı tasarımı oldukça önemlidir. Ekonomik ve depreme dayanıklı tasarım kriterleri nedeni ile inşaat mühendislerinin yapı sistemleri seçimi önemli bir çalışma alanıdır.

Yapısal Çelik

Ülkemizde endüstriyel yapılar, spor kompleksleri ve köprülerde çoğunlukla tercih edilen çelik yapı sistemleri son 15 yıl içerisinde konutlarda da kullanımı ile ilgili yaygınlık kazanmıştır.

Yapısal Çelik Karakteristik Özellikleri

Yüksek Dayanım

Elastik Modül; diğer malzemelere oranla yüksektir. Mukavemetin yüksek olması sayesinde yapı içerisinde kullanılan çelik hacmi küçülür ve yapının göreceli olarak hafif olmasını sağlar.

Süneklik; büyük şekil değiştirme yapabilir ve plastik hesaba uygundur. Dolayısıyla depreme dayanıklı tasarım için uygun çözüm sağlar.

Taşıyıcı Sistem Seçimi

Taşıyıcı Sistem Tipleri:

  • Moment Aktaran Çerçeve
  • Merkezi Çaprazlı Çerçeve
  • Dışmerkezi Çaprazlı Çerçeve

Moment Aktaran Çerçeve

  • Moment aktaran birleşim araçları vasıtasıyla çelik kolon ve kirişlerin yanal yükleri (deprem, rüzgar vb.) eğilme ve kayma etkilerini karşılaması için oluşturulmuş sistemlerdir.

Merkezi Çaprazlı Çerçeve

  • Çelik kolon, kiriş ve çaprazlardan oluşan sistem düşey bir kafes kiriş sistemi gibi davranarak yatay yükleri (Deprem, rüzgar) karşılar.

Dış Merkezi Çaprazlı Çerçeve

  • Çelik kolon, kiriş ve çaprazlar ve çaprazların bağlandığı, kirişlerden ayrılmış link isimli elemanlardan oluşur. Kiriş ve kafes kiriş sistem davranışlarını birlikte gösterir. Moment aktaran çerçeve ve merkezi çaprazlı çerçevenin birleşiminden oluşan hibrit bir sistemdir.

Dış Merkezi Çaprazlı Çerçeve

Dışmerkezi çaprazlı çerçevelerin avantajları:

  • Yüksek elastik rijitlik

GKT Tasarım Felsefesi

  • Güvenlik Katsayıları ile Tasarım; tüm yapısal elemanlar için güvenli dayanım değerinin, yönetmelikte bahsedilen yükler ve yük kombinasyonları altında hesaplanan gerekli dayanıma eşit veya büyük olması ilkesine dayanmaktadır.YDKT Tasarım Felsefesi
    • Yük ve Dayanım Katsayıları ile Tasarım; tüm yapısal elemanlar için tasarım dayanım değerinin, yönetmelikte bahsedilen yükler ve yük kombinasyonları altında hesaplanan gerekli dayanıma eşit veya büyük olması ilkesine dayanmaktadır.

Makine İmalatları

Makine imalatı gelişen teknolojinin üretim bandının geliştirilmesinde, maliyetlerin azalmasında, daha çok gelir elde edilmesinde oldukça faydalıdır. Yüksek üretim standartlarına ulaşmak için özel makinelerin kullanımı gelişen pazar anlayışının bir parçası olmalıdır. Makineler hızlı üretime destek sağlar. Bu bakımdan özel makineler işleri hızlandırıcı ve kolaylaştırıcı bir içerik taşıyacaktır. Bu alanda son dönemlerde çok gelişmiş teknolojiye sahip olan makineler üretiliyor. Böylelikle işler daha hızlı ve kaliteli hale geliyor. Makineler çalışma ömrü boyunca aynı kalite ve kapasitede çalışan, yerden ve çalışan sayısından tasarruf elde edilmesine yardımcı olan, farklı ve teknolojik ürünlerle üretim bandı genişliğinin artmasına aracılık eden ürünlerdir. İnsan gücü ile üretilmesi uzun bir süre alan, bazı tehlikeleri içeren işler bu makinelerle tehlikesiz ve en hızlı şekilde yapılabiliyor.

Malzeme Taşıma Kasaları

Gıda ve unlu mamuller gibi tüketilen ürünlerin paketlenip transfer edilmesinde kullanılır. Elektronik ürünlerin dolgu malzemeleri ile desteklenerek transfer edilmesi sürecinde kullanılmaktadır. Süpermarket, yapı market gibi işletmelerde ürünün depo ve hizmet verilen alan arasında ürünlerin transfer edilmesi sürecinde gereksinime ihtiyaç duymaktadır. Sanayi tipi olan modellerinde depolama işlemlerinin uygulandığı süreçte düzeni ve transfer işlemlerini kargaşa yaşamadan gerçekleştirmek amacıyla kullanılırlar. Geri dönüşümlü olan materyaller ile imal edilmeleri doğayı daha koruyucu bir etkiye sahiptir. Geri dönüşümü sağlanarak tekrar üretimi sağlanabilir.

Endüstriyel alanda korunarak taşınması gerekli olan her ürünün transferinde bu ürünler kullanılabilir. Her sektörde toplama, taşıma, saklama gibi işlemler için tercih edilebilir. Verimliliği yüksek bir nakliye aracı ürünüdür. Tek seferde sayıca fazla ürünün hem toplu şekilde hem de kolayca transfer edilmesine olanak tanır.

Çelik Binalar

Çelik Binalar, tüm taşıyıcı sistemlerinin çelikten üretilerek montajlanan yapı sistemleridir. Çeliğin yüksek mukavemeti esnekliği ve hafifliği depreme dayanıklı en iyi inşaat malzemesi olmasını sağlamaktadır çünkü  Çelik; aldığı darbelere karşı koyabilen ve kırılmadan hafif deformasyonlarla gelen darbeyi engelleyen bir yapı malzemesidir. Çelik yapı hafiftir; Yapının kütlesi ne kadar büyük olursa depremde etkileneceği kuvvet de o kadar büyük olacaktır-Deprem kuvvetini azaltacak tek unsur ise yapının hafifletilmesi. Çelik evler betonarme yapılara oranla yaklaşık 6 kat daha hafiftir; Bu da binaya gelen deprem yükünü 6 kat azaltır. Düşük maliyet avantajlarının yanında imalat ve montajda işçilik ve zaman tasarrufu avantajları da, Çelik binaların son zamanlarda artışına neden olmuştur. Statik açıdan betonarme ile çözülmesi zor detaylar Çelik binalar projelerde daha rahatlıkla çözülebilmektedir. Çelik Binalar diğer taşıyıcı sistemlerden farklı olarak yıldırıma karşı da koruma sağlamakta; Çünkü çelik iskelet toprağa giden bir yol oluşturarak patlama, ufak çaplı yangın ve kişisel yaralanma risklerini azaltmaktadır. Modern ve geleceğe yönelik binalarda, çeliğin getirdiği diğer bir önemli faktör, yerleşimdeki esnekliktir. Hızla değişen yaşam tarzımızın mekanlarımıza uyumu, çelik yapılarda daha kolay ve ekonomik olarak sağlamaktadır. Yıllar sonra oluşabilecek koşullara göre taşıyıcı olmayan bölme duvarlar kaldırılarak veya yerleri değiştirilerek ihtiyaçlarınızı karşılıya bilirsiniz.

Yapı Güçlendirme

Modern ve klasik sistemlerin ayrı ayrı veya bir arada kullanıldığı yapı güçlendirme sistemleri, binaların depreme karşı dayanıklılığını artırdığı gibi her türlü dış etkene karşı binaların daha yüksek mukavemet göstermesine yardımcı olmaktadır. Yeni binalarda güncel yapı yönetmeliğine bağlı sistemler uygulanırken, eski yapılarda ise yapı güçlendirme tekniklerinden istifade edilerek yapıların daha sağlıklı hale kavuşması sağlanmaktadır.  Tek bir teknik kullanılarak yapılabileceği gibi, farklı birçok tekniğin bir arada kullanılmasıyla da yapıların güçlendirilmesi söz konusudur. Kullanılacak teknik ve/veya tekniklerin türleri yapıdaki hasar ve onarım gerektiren yerlerin niteliğine bağlıdır. Yapıların güçlendirilmesi için kullanılan tekniklerin belirlenmesi, kullanılacak malzeme ile mümkündür. Güçlendirilecek alana göre en uygun malzeme ve teknik belirlenerek çalışmalar yapılır. Yapı güçlendirme işleminin doğru teknikler ile profesyonel olarak yapılması, can ve mal kaybının önlenmesi ve bunlara bağlı olarak artacak maliyetlerin azaltılması açısından önemlidir. Yapı güçlenme çalışmalarının sağladığı avantajlar şu şekildedir;

1-)Eski yapıların daha az maliyetler ile deprem ve benzeri durumlara karşı sağlamlaştırılmasına imkân verir.
2-)Yapı mevcutta bulunan özellikleri kaybetmeden kullanılmaya devam eder.
3-)Bir binanın yıkılıp tekrardan yapılması,

gibi çok büyük maliyetlerin ortadan kaldırılmış olması, yapı güçlendirme sistemleri tarafından sağlanan önemli bir avantajdır.

Çelik Çatı Uygulamaları

Çelik çatı uygulamaları, genel olarak fabrika, sanayi, gibi binaların çatılarında daha çok tercih edilmektedir. Sebebi rüzgarın ve fırtınanı bol olduğu alanlarda kurulu olması ve tekrar bir yapıya masraf etmemek için kaliteli ve sağlam bir malzeme ile fabrika çelik uygulamaları yapılmaktadır. Çelik çatı sistemleri kategorisinde gerçekleştirilen bütün çalışmalar, mekanların kullanışlılığını artırmaktadır. Profesyonel kullanım özelliğine sahip olan bu çelik çatı seçenekleri, aradığınız kaliteli kullanım seçeneklerini bir araya getirmektedir. Çelik çatı tasarımlarında, binanın yüksekliği ve genişliği hesaplanmaktadır. Dayanıklılık bakımından en sağlam çatı sistemleri içerisindedir. Yuvarlak ve köşegen tasarımlar, binanın yapısal özelliğine göre belirlenmektedir.  Diğer çatılar gibi su alma, devrilme, kopma ve yerinden çıkma gibi olaylardan etkilenmeyen çelik sağlığınızın güvencesi konusunda da ileriye dönük bir yapılanmadır. Çelik çatı modelleri binanızın çatısında uygulanılabilecek alan seçildikten sonra hızlı bir şekilde montajı yapılmaktadır. Çelikten yapılan malzemelerin uzun süreli olarak kullanıma uygun olması, dayanıklı olması ve eskime yapmaması açısından oldukça önemli bir etkiye sahiptir. Bu sayede bozulma olmaması oldukça avantajlı bir yapıya sahip olmasında etkin rol oynamaktadır.

Çatı ve Cephe Kaplamaları

Çatı kaplama binaların çatı kısımlarının iskelet yapılarının birçok farklı malzeme ile kaplanması işlemidir. Bu uygulamanın kişilere birçok farklı avantajı vardır. Çatılar hem su izolasyonu hem de ısı yalıtımı gibi işlemler yapıldıktan sonra metal ya da ahşap malzemeler ile kaplanır. Bu işlemler sırasında kullanılan oldukça fazla malzeme sayısından bahsedilebilir. Bir çatının koruyucusu olarak değerlendirilen malzemeler sayesinde çatılar uzun yıllar kullanılabilirlik performansı gösterir. Binalarda yaşam kalitesinin arttırılması ve mevsim şartlarından daha iyi korunabilmek için malzemelerin kaliteli olması büyük önem taşır. Isı yalıtımı konusunda son derece başarılı olan çatı kaplama hizmetleri enerjiden yüksek oranda tasarruf etme imkânı sunar. Bu işlemin yapılabilmesinde kullanılan malzemelerin ise çeşitleri oldukça fazladır. kaplama sistemlerinden yararlanmanın birçok önemli avantajı vardır. Bu sistemlerden yararlanmak kişilerin birçok farklı alanda tasarruf etmesine olanak tanır. Karlı bölgelerde mekanların daha kolay ısınmasında etkili olan bu sistemler su geçirmeyen yapıları ile binaların tavanlarının daha sağlam kalmasına yardımcı olurlar. Aynı zamanda ulaşılabilir fiyatlarda yapılan bu çatılar uzun yıllar dayanırlar ve kullanıcı dostu ürünlerdir.

İş Ortaklaımız

Hemen Teklif Al

Bilgi almak istediğiniz konu ile ilgili formu doldurarak size ulaşmamızı sağlayın.